Оборона та енергетика: Зеленський розповів подробиці свого візиту на Харківщину

Читать на русском
Володимир Зеленський на Харківщині перевірив будівництво захисних споруд, провів нараду з військовими, а самому Харкову пообіцяв легші графіки відключень світла.
фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Харківської області ознайомився із процесом зведення оборонних споруд та укріплень біля кордону, провів нараду з військовими, нагородив захисників та обговорив ситуацію з енергетикою.

Про це повідомила пресслужба президента у вівторок, 9 квітня.

«Харківська область – це дуже важливий напрямок. Ми маємо бути підготовлені. А росіяни мають бачити, що ми готові оборонятися. І щоб наші люди розуміли, що Україна підготувалася, якщо ворог спробує наступати», – зазначив Зеленський.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що фортифікації складаються з розгалуженої системи траншей, бліндажів та інших видів укриттів. У регіоні облаштовують загороджувальні рубежі: бетонні піраміди, «зуби дракона», протитанкові рови.

Також, за словами Зеленського, сьогодні йому доповідали про фізичний захист енергооб'єктів та відновлення мереж.

«Зараз створюються всі необхідні умови, щоби зменшити дефіцит електрики. Харків має отримати легші графіки», – сказав президент.

Зеленський додав, що окремо чиновники працюють над допомогою місту та області, щоб подолати енерговиклики. За словами президента, росія хоче «видавити» людей з Харкова, але у неї немає шансів.

Також під час візиту до Харкова Зеленський зазначив, що Україна має певні рішення щодо посилення ППО, у тому числі на Харківщині.

Нагадаємо, вже кілька тижнів Харків перебуває під постійними атаками російської армії. У місті найскладніша ситуація з електрикою по всій Україні. Президент Володимир Зеленський заявляв, що для допомоги Харкову докладають максимум зусиль.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомляв, що про евакуацію з міста не йдеться.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: