В ОВА допускають часткову примусову евакуацію з північних районів Харківщини

Читать на русском
Влада Харківської області зараз вивчає питання евакуації сімей з дітьми з північних районів, де часті обстріли рф.
t.me/synegubov

У Харківській області можуть оголосити примусову евакуацію сімей із дітьми із населених пунктів на півночі регіону. Причина – надто часті обстріли.

Про це заявив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону 7 квітня.

Обстріли та руйнування критичної інфраструктури: Терехов відповів, чи є необхідність евакуації з ХарковаТерехов заявив, що військова та влада місто не бачить приводу для евакуації мешканців Харкова. Він також розповів, що у місті зруйнована практично вся критична енергетична інфраструктура.

Він уточнив, що йдеться про Харківський та Богодухівський райони. Питання евакуації мешканців північних районів розглянуть на Раді оборони області.

«На самому прикордонні, де населені пункти постійно під вогнем, там, за даними поліції, дітей уже немає. Однак ми цю ситуацію промоніторимо і, напевно, прийматимемо рішення, навіть ті населені пункти, які далі від кордону, але все одно постійно під обстрілами», – зазначив голова ОВА.

Нагадаємо, у березні на Харківщині розширили зону обов'язкової евакуації сімей з дітьми. Перед цим у Куп'янському районі оголосили обов'язкову евакуацію із двох громад.

Мер Харкова на тлі постійних атак росіян повідомив, чи допускають евакуацію із обласного центру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: