У Чернігові затримали очільника ВЛК, який допомагав ухилянтам

Читать на русском
Фігуранти справи отримували від кожного призовника до 5 тисяч доларів і видавали їм довідки з нібито важкими діагнозами.
фото СБУ

Правоохоронці викрили у Чернігові керівника військово-лікарської комісії, який за хабарі «списував» військовозобов'язаних із військового обліку.

Про це повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 9 квітня.

У Комітеті Ради відповіли, якими можуть бути штрафи за порушення військового обліку і мобілізаціїКомітет Ради запропонував встановити нові розміри штрафів за порушення правил військового обліку та законодавства про оборону та мобілізацію.

Повідомляється, що голова ВЛК був учасником злочинної схеми, організованої колишнім головою обласної ВЛК Чернігівщини. Також викрито їхню спільницю - чиновницю медкомісії Чернігівського військкомату.

«Фігуранти організували видачу неправдивих медичних висновків, в яких прописували важкі «діагнози» призовників. Потім ці документи направляли до військкомату з позначкою: непридатний до служби через «погане» здоров’я. Це дозволяло ухилянтам списатися з військового обліку і виїхати за кордон», – йдеться у повідомленні.

Фігуранти справи отримували від кожного клієнта до 5 тисяч доларів. Їм повідомили про підозру за статтями про перешкоджання законній діяльності ЗСУ та іншим військовим формуванням, незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч.1 ст.114-1, ч.3 ст.332 КК У).

Дії голови ВВК додатково кваліфіковані за статтею про прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем (ч.3 ст.368 КК України).

Наразі він під вартою. Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше у ексглави Чернігівської обласної ВЛК під час обшуку знайшли майже мільйон доларів. Глава МВС Ігор Клименко назвав кількість відкритих кримінальних справ проти ухилянтів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: