У ДПСУ розповіли, скільки від початку війни викрили груп, які переправляли ухилянтів за кордон

Читать на русском
Прикордонники активно працюють над тим, щоб викривати схеми і власне встановлювати організовані злочинні групи, які обіцяють людям сприяння в незаконному перетині кордону.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні було викрито понад 360 організованих злочинних груп, які допомагали чоловікам призовного віку незаконно перетинати кордон.

Про це речник Держприкордонслужби Андрій Демченко заявляє в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

«На жаль, спроби незаконного перетину кордону продовжуються по «зеленій» ділянці кордону, тобто поза межами пунктів пропуску… Також такі спроби фіксуються і по пунктах пропуску на шляхах, де можна легально перетинати кордон, але там порушники намагаються використовувати підробні документи або намагаються підкупити інспекторів ДПСУ. Найбільше випадків по «зеленій» ділянці ми фіксуємо на кордоні з Румунією та Молдовою. Багато випадків, якщо брати територіально, це по Закарпаттю», - розповів Демченко.

Як зазначається, ухилянти від мобілізації часто обирають складні напрямки через гірську місцевість або гірські річки. Зокрема, неодноразово фіксувались випадки загибелі порушників кордону.

«За час воєнного стану прикордонники активно працюють над тим, щоб викривати схеми і власне встановлювати організовані злочинні групи, які обіцяють людям сприяння в незаконному перетині кордону. Таких груп було викрито понад 360. Це і організатори, і пособники, які за кошти людям обіцяють, що вони їм допоможуть в незаконному перетині кордону», - повідомив речник ДПСУ.

Він нагадав, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що на Одещині викрили суддю, який за хабарі випустив за кордон більше 1000 ухилянтів.

Раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко назвав кількість відкритих кримінальних справ проти ухилянтів.

Також напередодні у Раді спростували інформацію про заборону на вступ до вишів для дітей ухилянтів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: