На Одещині викрили суддю, який за хабарі випустив за кордон більше 1000 ухилянтів

Читать на русском
Правоохоронці ліквідували масштабну корупційну схему на Одещині. Там суддя за хабарі допомагав ухилянтам виїжджати за кордон.
Фото: САП

Правоохоронці ліквідували масштабну корупційну схему у Білгород-Дністровському міськрайонному суді Одеської області. Там суддя за хабарі допомагав ухилянтам виїжджати за кордон.

Про це повідомила пресслужба СБУ у Telegram.

Джерела «Слово і діло» у правоохоронних органах повідомили, що йдеться про суддю Олександра Боярського.

За даними слідства, у суді приймалися рішення, які фіктивно визначали місце проживання неповнолітніх дітей за чоловіками. Це давало право призовникам не лише ухилитися від мобілізації, а й виїхати за кордон. Така послуга коштувала 3,5 тисяч доларів.

Схема діяла із середини квітня 2022 року. За цей час співробітники суду та посередники встигли «оформити» понад 1000 рішень на користь військовозобов'язаних.

СБУ та НАБУ викрили суддю під час отримання неправомірної вигоди, йому вже повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки чи отримання неправомірної вигоди посадовцем).

«Продовжується розслідування щодо встановлення обставин злочину та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до незаконної діяльності», – додали в СБУ.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що поліція відкрила близько 9 тисяч кримінальних проваджень за фактом ухилення від мобілізації.

Раніше у Прикордонній службі розповіли, скільки ухилянтів намагалися незаконно перетнути кордон у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: