НОК готує протокол поведінки українських спортсменів з атлетами рф на Олімпіаді – Гутцайт

Читать на русском
Серед рекомендацій НОК для українців: не вітати спортсменів із росії, не стояти з ними на спільних фото та не тиснути руку.
Фото Слово і діло

Національний олімпійський комітет розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з росії на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Про це повідомив президент НОК Вадим Гутцайт у ефірі національного телемарафону у понеділок, 8 квітня.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

«Національний олімпійський комітет готує такий протокол, вже є ці рекомендації, але вони ще не затверджені, тому що нам необхідно обговорити ці рекомендації із Комісією атлетів НОК. Зараз ми вирішимо останні питання і його буде затверджено», – сказав Гутцайт.

За його словами, серед рекомендацій: не вітати спортсменів із росії, не стояти з ними на спільних фото, не давати спільні інтерв'ю, не тиснути руку.

«Це будуть спільні рекомендації. Ми ж бачимо, що відбувалося на чемпіонатах світу, коли Ольга Харлан не потисла руку», – додав президент НОК.

За словами Гутцайта, українська сторона також опрацьовує ці питання з міжнародними федераціями, щоб потім не було питань до українських спортсменів.

Нагадаємо, Україна вимагає відсторонити російських борців від кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду.

Раніше повідомлялося, що МОК заборонив росіянам та білорусам брати участь у церемонії відкриття Олімпіади-2024.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: