У Мінспорту назвали безвідповідальним рішення МОК про допуск росіян та білорусів на Олімпіаду

Читать на русском
Міністерство молоді та спорту України засудило рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо допуску росіян до участі в Олімпійських іграх-2024.
Фото: zaxid.net

Міністерство молоді та спорту України засуджує рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо допуску росіян та білорусів до участі в Олімпійських іграх-2024.

Заявe в.о. голови Мінспорту Матвія Бідного було опубліковано у Facebook-акаунті відомства.

Які країни підтримують відсторонення росії та Білорусі від Олімпіади в ПарижіМайже 40 країн, включно з Україною, виступили проти участі російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх-2024 у Парижі – список.

Він зазначив, що це рішення МОК є безвідповідальним. Більше того, Бідний розповів, що спочатку МОК планував ухвалити рішення з цього приводу лише у березні наступного року.

«Російські спортсмени мають такі ж паспорти, що й окупанти, які вбивають українців. А це означає, що вони несуть частину відповідальності за смерті українців. У час війни не вдасться ховатися за білим прапором «нейтральності». Нейтральність у часи, коли у Європі триває найкривавіша війна з часів Другої світової і одна нація намагається знищити іншу - означає безвідповідальність та мовчазне потурання вбивцям», – заявив в.о. міністра.

Бідний додав, що рішення про те, чи Україна братиме участь в Олімпіаді, прийматиметься пізніше, після консультацій зі спортивною спільнотою та вищим політичним керівництвом країни.

Нагадаємо, що росіяни виступатимуть на змаганнях у нейтральному статусі. Крім того, у МОК пообіцяли, що санкції щодо російських та білоруських держав та урядів залишаться чинними на час Олімпійських ігор.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що міжнародна коаліція, що включає Україну та ще 34 держави, готова бойкотувати Ігри в Парижі у разі допуску росії та Білорусі. Ministerstvo molodi ta sportu Ukrayiny za

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: