В Укренерго розповіли, як можна врятувати енергосистему від російських атак

Читать на русском
Голова правління Укренерго Володимир Кудрицький назвав єдиний спосіб, який допоможе захистити енергооб'єкти від ударів.
фото Міненерго

Єдиний спосіб уберегти енергосистему України від важких наслідків атак росіян – це розподіл виробництва електроенергії по всій території країни.

Про це заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький на брифінгу у четвер, 4 квітня.

В «Укренерго» назвали збитки для енергосистеми України внаслідок масованого обстрілуУкраїнська енергосистема зазнала збитків, що оцінюються у щонайменше 100 мільйонів євро. Відповідна вартість стосується лише високовольтного обладнання Укренерго.

За його словами, зосередження генерації на кількох майданчиках, збудованих десятки років тому – це те, що призводить до серйозних проблем при масованих ворожих обстрілах.

«Ми як оператор енергосистеми розуміємо, що єдиний стійкий шлях до убезпечення енергосистеми від такого масованого терору полягає в децентралізації генеруючих потужностей», – зазначив Кудрицький.

Він висловив думку, що необхідно побудувати сотні маленьких електростанцій, які будуть більш стійкими до масованих атак через свою розосередженість. У такому разі атаки не призведуть до таких важких наслідків для енергосистеми, як це відбувається зараз.

Кудрицький додав, що в Україні вже багато сонячних та вітрових електростанцій, а інвестори ще будують нові.

Брифінг голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького 04.04.24NPC Ukrenergo - НЕК Укренерго

Нагадаємо, з 22 березня росіяни здійснили кілька потужних ракетних та дронових атак на енергооб'єкти України. Удари пошкодили велику кількість енергоблоків ТЕС, а також вивели з ладу ДніпроГЕС. Найскладніша ситуація з енергетикою – у Харкові, там пошкоджено усі підстанції.

У ГУР спрогнозували, чи будуть ще удари армії рф по енергооб'єктах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: