Рф посилила риторику щодо переговорів з Україною, розраховуючи на поступки від Заходу – ISW

Читать на русском
У росії активізували інформаційні операції, щоб підштовхнути Україну до переговорів та змусити Захід піти на поступки.
Слово і діло

У росії активізували інформаційні операції, щоб підштовхнути Україну до переговорів та змусити Захід піти на поступки.

Про це пишуть в Інституті вивчення війни.

Путін чує «голоси» про бажання переговорів: скільки разів він згадував про них за останній рікПутіну почулося, що Україна хоче переговорів. Ми підрахували, скільки разів російський диктатор говорив про переговори за останній рік.

Протягом тижня двоє російських високопосадовців зробили заяви щодо готовності Кремля до переговорів по Україні. Зокрема, міністр оборони росії Сергій Шойгу у розмові із французьким колегою Себастьяном Лекорню нібито вдав зацікавленість у мирних переговорах.

Аналітики зазначають, що це є частиною російської інформаційної операції, спрямованої на переконання західних країн підштовхнути Україну до нерівноправних переговорів на умовах Кремля.

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров також сприяв інформаційним операціям, вдаючи зацікавленість у переговорах. Він використав зустріч з десятками іноземних послів із незахідних держав, щоб розкритикувати формулу миру президента України Володимира Зеленського, заявивши, що росія готова вести переговори на вигідних для Кремля умовах.

При цьому варто відзначити, що російські посадовці неодноразово неправдиво звинувачували Україну та Захід у відсутності ініціатив мирних переговорів.

«ISW продовжує оцінювати, що максималістські цілі росії – які рівнозначні повній капітуляції України та Заходу – залишаються незмінними і що будь-які російські заяви про те, що росія зацікавлена в мирних переговорах, є, швидше за все, спробами змусити Захід піти на поступки щодо українського суверенітету та територіальної цілісності», – додають у дописі.

Раніше повідомляли, що Туреччина буде готова надати майданчик для переговорів між Україною та росією, якщо виникне така потреба.

Тоді як президент Володимир Зеленський виключив можливість досягнення компромісів із президентом росії володимиром путіним, оскільки той не зацікавлений у припиненні війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: