Енергетики скасували графіки аварійних відключень світла у шести областях

Читать на русском
У шести областях України скасували графіки аварійних відключень світла, запроваджених через нещодавні російські атаки.
Фото: pmg.ua

У шести областях України скасували графіки аварійних відключень світла, запроваджених через нещодавні російські атаки на об'єкти енергогенерації.

Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

У Міненерго закликали не розповсюджувати інформацію про стан енергосистеми після атакМіненерго просить українців не розголошувати подробиць про наслідки російських атак на енергосистему.

Йдеться про Дніпропетровську, Донецьку, Запорізьку, Кіровоградську, Полтавську та Сумську області.

Зазначається, що на Дніпропетровщині заживлено понад 100 точок обліку, знеструмлених через бойові дії. На Донеччині енергетики заживили майже 7 тисяч абонентів, у Запорізькій відновили електропостачання 1,7 тисяч абонентів у 12 населених пунктах, а на Кіровоградщині – заживили близько 18 тисяч домогосподарств.

Наразі графіки аварійних відключень світла застосовуються лише в одному регіоні – на Харківщині. Там діють погодинні мережеві обмеження для 120 тисяч абонентів.

«Учора на запит Польщі до енергосистеми України постачалась електроенергія з 12:00 до 15:00 години. У короткостроковий ремонт виведено блок ТЕС. Наразі дефіциту електроенергії в енергосистемі немає. Енергосистема працює збалансовано», – наголосили у Міненерго.

Нагадаємо, в ніч 29 березня війська рф вдарили по енергетичних об'єктах у шести областях України. Внаслідок обстрілу пошкоджено теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах. Основними цілями ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС.

Раніше у Міненерго відповіли, чи розглядається підвищення тарифів на електрику на тлі останніх атак росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: