Удари по енергетиці: Галущенко відповів, чи розглядається підвищення тарифів на електрику

Читать на русском
Масштаби збитків від останньої атаки на енергосистему України ще остаточно невідомі. Тому говорити про підвищення тарифів на електрику зарано.
facebook.com/minenergoUkraine

Поки що рано говорити про підвищення тарифів на електроенергію для населення після останніх атак на енергетичну інфраструктуру. Це питання зараз не розглядається.

Про це в ефірі телемарафону сказав міністр енергетики Герман Галущенко.

Як змінилися тарифи на електроенергію для населенняЯк змінилися єдині та зонні тарифи на електроенергію для населення з 1 червня – на інфографіці.

«Тарифи минулого року підвищували як наслідок масштабних атак на енергетику. Без цього рішення ми б не відновили нашу енергетику і не пройшли б зиму так, як ми її пройшли, – спокійно, стабільно і без відключень», – зазначив міністр.

Але зараз говорити про підвищення тарифів поки що зарано – ще до кінця не оцінено масштаби пошкоджень інфраструктури після останньої масованої атаки. «Не здійснено повної оцінки збитків і не зрозуміло, які гроші потрібні на відбудову. Тому наразі немає жодних проєктів або напрацювань щодо зміни тарифів», – сказав Галущенко.

Нагадаємо, російська атака на енергосистему України у п'ятницю, 22 березня, стала найбільшою за весь час повномасштабного вторгнення. ДТЕК втратив 50% генераційних об'єктів. Збитки енергосистемі оцінюються в мінімум 100 млн євро.

Найважча ситуація склалася у Харкові: обстріл призвів до руйнування енергетичних об'єктів, зокрема ТЕЦ-5. Місто отримує електроенергію завдяки іншим регіонам. На відновлення енергопостачання може піти від одного до двох тижнів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: