Суддю Верховного суду Князєва відсторонили від розгляду справ

Читать на русском
Суддівський дисциплінарний орган підтримав прохання головного антикорупційного прокурора про відсторонення судді касаційної інстанції.
фото: «Слово і діло»

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Верховного суду Всеволода Князєва від правосуддя до кінця розгляду справи, в якій його обвинувачують в одержанні 1,8 мільйона доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 квітня ухвалила ВРП, повідомляє «Слово і діло».

«Вища рада правосуддя вирішила: клопотання заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка задовольнити. Тимчасово відсторонити суддю Верховного суду Всеволода Князєва від здійснення правосуддя у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності до набрання законної сили вироком або закриття кримінального провадження за обвинуваченням Всеволода Князєва у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України», – оголосив рішення голова органу Григорій Усик.

Нещодавно Вищий антикорупційний суд продовжив дію обов'язків, покладених на суддю Князєва.

Нагадаємо, ВАКС розпочав розгляд справи судді Верховного суду Всеволода Князєва. За версією обвинувачення, Князєв одержав 1,8 млн доларів неправомірної вигоди через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: