ВАКС розпочав розгляд справи судді Верховного суду Князєва

Читать на русском
Антикорупційний суд розпочав підготовче засідання у справі за обвинувачення колишнього керівника суду найвищої ланки.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд розпочав підготовче засідання у справі за обвинуваченням колишнього голови, судді Верховного суду Всеволода Князєва в одержанні 1,7 млн доларів неправомірної вигоди. Судді уже відмовили в поверненні обвинувального акту прокурору САП.

Таке рішення 13 березня ухвалила колегія суддів у складі: головуючий Сергій Мойсак, судді Тимур Хамзін і Віра Михайленко, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити в задоволенні клопотання захисника та обвинуваченого Всеволода Князєва про повернення обвинувального акту прокурору», – оголосив рішення суддя Мойсак.

Наступне засідання заплановано на 08:15 15 березня.

Як відомо, ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості, укладену з Горецьким. Йому призначили 5 років умовно з іспитовим строком у 3 роки. За умовами угоди Горецький зобов'язаний співпрацювати зі стороною обвинувачення та надавати викривальні покази. Також він має перерахувати 21 млн грн на спеціальний рахунок у Фонд United 24 на спільний проєкт Генштабу ЗСУ, Держспецзв'язку та Міністерства цифрової трансформації - «Армія дронів».

Вилучені в ході розслідування грошові кошти у сумі близько 29 млн грн також будуть перераховані на підтримку Збройних сил України. Крім того, у порядку спеціальної конфіскації стягнули 350 тисяч доларів.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу колишнього голови, судді Верховного суду Всеволода Князєва про одержання 1,8 млн доларів неправомірної вигоди. За версією обвинувачення, ці кошти він отримав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: