Українські пілоти вже відточують свої навички на F-16 – ЗСУ

Читать на русском
Дві передові групи, які перебувають у Данії та США, вже відточують свої навички на літаках F-16.
Фото: Lockheed Martin

Одразу дві групи українських пілотів уже відточують навички у небі на винищувачах F-16. Інші групи також продовжують навчання.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону 3 квітня.

F-16 для України: що зараз відомо про навчання пілотів та передачу винищувачівУкраїна цього року має отримати перші винищувачі F-16. На інфографіці – що зараз відомо про постачання літаків та навчання пілотів.

«Зараз дві передові групи перебувають у Данії та США. Вони вже безпосередньо відточують навички літаками F-16», – сказав він.

Ще одна група продовжує своє навчання, перемістилася із Великої Британії до Франції, де вони освоюють легкомоторні літаки, розповів речник.

«Ще одна група проходить навчання з наземної підготовки в Англії. Зокрема, вивчають мову, це один із пріоритетних напрямків. Літаки іноземного виробництва та необхідне належне знання англійської мови», – додав Євлаш.

Також, за його словами, окрім пілотів продовжується підготовка технічного персоналу, щоб надалі ці фахівці вже навчали своїх колег в Україні.

Нагадаємо, українські льотчики у березні відпрацьовували на F-16 удари по цілях.

Українські пілоти та фахівці з технічного обслуговування були поділені на три групи в рамках програми навчання на F-16. Наразі підготовка фахівців відбувається у п'яти західних країнах.

За даними ЗМІ, вже до літа очікується, що 12 українських пілотів будуть готові літати на винищувачах F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: