Україна готує третю атаку на Кримський міст у першій половині року – Guardian

Читать на русском
Україна готує нову атаку на Кримський міст у першій половині року, повідомило ЗМІ анонімне джерело у Головному управлінні розвідки.
Фото: AP

Україна планує третю атаку на Кримський міст, яка може статися у першій половині 2024 року.

Про це Guardian на умовах анонімності розповів високопосадовець Головного управління розвідки Міноборони.

Вибухи на Кримському мосту: що відомо про дві атаки на «сакральний» міст путінаКримський міст пережив під час повномасштабної війни дві атаки. Що відомо про вибухи 8 жовтня та 17 липня.

За словами співрозмовника видання, руйнування незаконно збудованого росіянами мосту – «неминуче».

У ГУР вважають, що зможуть вивести міст із ладу найближчим часом. «Ми зробимо це у першій половині 2024 року», – заявив чиновник, додавши, що вже є «більша частина засобів для досягнення цієї мети».

Видання зазначає, що незрозуміло, чи реально зараз провести операцію проти такої добре захищеної та очевидної цілі як Кримський міст: росія вжила широких заходів щодо захисту об'єкта, посиливши протиповітряну оборону та встановивши «баржі-мішені» як приманку для керованих ракет.

Але якщо міст буде зруйновано, росії довелося б перевозити військові вантажі дорогами через окупований південь України. Маршрут проходитиме через Херсонську та Запорізьку області, що суттєво погіршить здатність окупантів вести наступ.

Нагадаємо, подробиці двох попередніх атак на Кримський міст, що сталися 8 жовтня 2022 року та 17 липня 2023-го, можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

У лютому керівник ГУР Кирило Буданов анонсував нові сюрпризи для ворогів на Кримському мосту. Командувач ВМС прогнозував, що міст не простоїть до кінця 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: