Окупанти вже не використовують Кримський міст для постачання зброї – СБУ

Читать на русском
Окупанти вже не використовують Керченський міст для постачання зброї після його ураження спецслужбами. Однак росіяни працюють над відновленням мосту.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Окупанти вже не використовують Керченський (Кримський) міст для постачання зброї після його ураження українськими спецслужбами.

Про це глава Служби безпеки України Василь Малюк повідомив у інтерв’ю телеканалу ICTV.

Як часто окупанти оголошують повітряну тривогу в Криму та перекривають Керченський містЯк часто російські окупанти перекривають Кримський міст і оголошують на острові повітряну тривогу – на інфографіці.

«Свого часу ми мали завдання від президента України щодо перерізання військової логістики ворога на тому напрямку. Власне і було проведено дві успішні операції. Зараз ви маєте розуміти, що вони його (Керченський міст – ред.) не використовують для постачання зброї, засобів ураження і так далі. До успішних наших уражень за добу там проходили від 42 до 46 потягів, які возили зброю і боєприпаси. Сьогодні там за добу йде чотири-п’ять. Чотири – це пасажиропотік, один з них – це товари загального вжитку. Тобто ворог взагалі не використовує сьогодні міст для постачання зброї та засобів ураження», - сказав він.

Згідно зі словами очільника СБУ, росіяни працюють над відновленням Керченського мосту.

«Наразі там пошкоджені опори і так звані беки, на яких вони стоять. Коли їх відновлять, можливо, вони знову почнуть тягнути тудою свій боєкомплект. Тоді ми в черговий раз скажемо їм «привіт». Усьому свій час», - зазначив Малюк.

Він також додав, що спецслужба має потенціал повністю знищити Керченський міст.

Водночас, очільник СБУ поділився окремими деталями першої спецоперації по ураженню Керченського мосту.

«Розробкою цього оперативного задуму ми зайнялися ще у березні 2022 року. І успішно його реалізували 8 жовтня того ж року, на наступний день після дня народження путлера», - розповів Малюк.

Як зазначається, співробітники СБУ працювали з саморобними вибуховими пристроями, які були закамуфльовані під рулони з плівкою. Використовували циганову суміш вагою майже 14 тон, у тротиловому еквіваленті – 21 тонна. Була використана потрійна надскладна дублююча система детонації.

Нагадаємо, раніше в британській розвідці зазначили, що Кримський міст став для росіян тягарем у плані цілодобового захисту.

Раніше ми повідомляли, які об'єкти росіян у Криму зазнали атак у 2023 році.

Також на інфографіці «Слово і діло» можна побачити, як часто окупанти оголошують повітряну тривогу в Криму та перекривають Керченський міст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: