Пораненим військовим спростили проходження ВЛК – подробиці

Читать на русском
Військовим спростили проходження військово-лікарської комісії – тепер пораненим не потрібно особисто возити документи до військової частини після рішення ВЛК про відпустку чи непридатність.
biz.today.ua

Міністерство оборони спільно з Міністерством охорони здоров'я та Міністерством цифрової трансформації спростили проходження військово-лікарської комісії для поранених бійців: тепер військовим не потрібно особисто возити документи до частини після рішення комісії про відпустку чи непридатність.

Як повідомляє пресслужба Міноборони, тепер заклади охорони здоров'я можуть обмінюватися документами з військовими частинами і ТЦК і СП через систему електронного документообігу.

Данілов анонсував зміну підходу до мобілізаціїОлексій Данілов анонсував зміни щодо мобілізації в Україні цього тижня. За його словами, вона стане гнучкішою – людей призиватимуть на посади, що відповідають їхнім навичкам. Допоможуть у цьому рекрутингові компанії.

Це стосується:

  • довідок про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва)
  • рішень ВЛК про необхідність відпустки для лікування
  • рішень ВЛК про непридатність до військової служби
  • інших документів, необхідних для формування рішення ВЛК

У Міноборони повідомили, що зараз система електронного документообігу розгорнута в більшості військових частин, ТЦК і СП, а також у військових госпіталях та цивільних закладах охорони здоров'я, де поранені військовослужбовці проходять військово-лікарську комісію.

«Документи про рішення ВЛК щодо відпустки або про непридатність за станом здоровʼя в електронному вигляді до військової частини направить заклад охорони здоровʼя, а військовослужбовець після цього може одразу їхати до ТЦК та СП за місцем проживання або відпустки. Військова частина, своєю чергою, після опрацювання рішення ВЛК, надсилає відповідні документи для військовослужбовця безпосередньо до ТЦК та СП», – така суть нововведень.

Також заклад охорони здоров'я може отримувати додаткові документи, необхідні для формування висновку ВЛК із військової частини – наприклад, довідку про обставини травми. Потрібно лише надіслати електронний запит.

Нагадаємо, в Україні скоротили терміни проходження військово-лікарської комісії.

Ще одна корисна новина для захисників: на сайті Міноборони з'явився довідник для військовослужбовців, які зазнали поранень, травм або захворювань під час служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: