У МОЗ розповіли, як скоротили термін проходження ВЛК

Читать на русском
В Україні на проведення медогляду про придатність до військової служби наразі дається не більше чотирьох робочих днів.
фото РБК-Україна

В Україні скоротили терміни проходження військово-лікарської комісії. Це сталося згідно з рішенням РНБО, яке було введено у дію указом президента України.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ у п'ятницю, 27 жовтня.

Мобілізація-2023: які нововведення підготувала владаМобілізація в Україні 2023 – які зміни вже прийняла чи анонсувала влада. Перевірка рішень ВЛК, розширення списку тих, хто підлягає мобілізації, скасування відстрочки для деяких студентів.

Встановлюються граничні строки проведення досліджень і медоглядів військовозобов’язаних, а саме:

  • проведення медичних оглядів щодо придатності до військової служби — не більше як 4 робочі дні;

  • проведення лабораторних досліджень — не більш як 3 робочі дні;

  • проведення інструментальних досліджень — не більш як 3 робочі дні.

Головам обласних військкоматів та працівникам лікарень доручили дотримуватись встановлених термінів. Також вони мають організувати маршрути проходження ВЛК та контролювати, щоб військовозобов'язані проходили медогляди за окремою чергою.

Як повідомляється, у МОЗ також зробив крок до цифровізації ВЛК. Тепер медики можуть використовувати електронну систему охорони здоров'я та переглядати наявні записи.

У міністерстві додали, що тривають перехресні перевірки щодо обґрунтованості рішень щодо встановлення інвалідності, ухвалених після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, у ДБР розповіли, скільки справ розслідують за фактами порушень у військкоматах та ВЛК. А у Міноборони розповіли, від чого залежатимуть темпи мобілізації в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: