Теракт у Підмосков'ї: МЗС рф вимагає від України арешту голови СБУ Малюка

Читать на русском
Як стверджує відомство країни-агресора, саме Малюк відповідальний за серію вибухів на території рф та окупованих нею територій у 2023-2024 роках.
Фото: СБУ

Російське МЗС вимагає від України видати очільника Служби безпеки України Василя Малюка, який начебто відповідальний за теракт у підмосковному «Crocus City Hall» та інші вибухи у рф.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ, з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ рф.

Як швидко путін публічно реагує на надзвичайні події в росії та на фронтіПутін відреагував на теракт у підмосковному Crocus City Hall через 19 годин. На інфографіці – як швидко він публічно реагує на надзвичайні події.

Як стверджує відомство країни-агресора, саме Малюк відповідальний за серію вибухів на території рф та окупованих нею територій у 2023-2024 роках.

«Здійснений 22 березня у місті Красногорську і кривавий терористичний акт, що шокував увесь світ, - далеко не перша терористична атака проти нашої країни останнім часом. Проведені російськими компетентними органами слідчі дії вказують на те, що сліди всіх цих злочинів ведуть в Україну», - заявляє відомство.

Про які саме «сліди» йдеться, у повідомленні не уточнюється. Однак стверджується, що Москва передала Києву вимоги в рамках міжнародних конвенцій щодо боротьби з тероризмом про негайний арешт та видачу всіх причетних до злочинів.

«Серед цих вимог - арешт глави СБУ В. Малюка, який цинічно визнав 25 березня організацію Україною підриву Кримського мосту у жовтні 2022 року та розкрив деталі організації інших терактів у російській федерації», - зазначається в заяві дипломатичного відомства країни-агресора.

Як відомо, що у російській лікарні помер один із постраждалих під час теракту в «Crocus City Hall». Наразі загиблих — 144 особи.

Нагадаємо, у Слідчому Комітет рф знову спробували притягнути до причетності у скоєнні теракту в «Crocus City Hall» українську сторону. Російські слідчі нібито з'ясували, що виконавці теракту отримували гроші з України.

При цьому, «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за теракт у Підмосков'ї, їхню причетність підтверджують також США.

Однак володимир путін і ФСБ все одно звинувачують у причетності Україну: за словами російського диктатора, Україна нібито була готова прийняти терористів на своїй території.

У США заявили, що Кремль навмисне звинувачує Україну, щоб виправдати свою агресію. В українській розвідці повідомили, що росія ще щонайменше з 15 лютого знала про підготовку теракту на її території.

ЗМІ назвали причини, чому спецслужби рф не змогли запобігти атаці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: