Росіяни повністю зруйнували одну з найбільших ТЕС на Харківщині

Читать на русском
Одна з найбільших теплоелектростанцій у Харківській області – Зміївська – повністю зруйнована російськими ударами. Жоден її енергоблок не працює.
Фото: Центренерго

Російські загарбники повністю зруйнували Зміївську теплоелектростанцію в Харківській області під час масштабного ракетного удару 22 березня.

Про це повідомили у ПАТ «Центренерго».

Удари по енергетиці: Галущенко відповів, чи розглядається підвищення тарифів на електрикуМасштаби збитків від останньої атаки на енергосистему України ще остаточно невідомі. Тому говорити про підвищення тарифів на електрику зарано.

Зазначається, що влучання знищили всі блоки, пошкодили допоміжне обладнання. Ступінь руйнації різний, від повного – до значного.

«Зараз на підприємстві триває розбір завалів і немає доступу до більшої частини обладнання. Тому можливостей більш точно оцінити масштаб пошкоджень, точні цифри щодо суми, яка необхідна на відновлення, а також якихось прогнозів щодо часу ремонтів – немає», – йдеться у повідомленні.

Міністр енергетики України Герман Галущенко, який відвідав зруйновану Зміївську ТЕС, під час візиту пообіцяв сприяти відновленню електростанції.

«Будемо допомагати через донорів. Гроші є. Є відповідний фонд підтримки енергетики. Він працює. Тому всі готові допомагати!», – запевнив очільник Міненерго.

Голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота зазначив, що команда, яка змогла з нуля підняти Зміївську ТЕС після попередніх обстрілів та забезпечити успішне проходження опалювального сезону, готова до нових викликів.

Нагадаємо, 22 березня російські військові обстріляли ракетами Україну та завдали масштабної шкоди об'єктам енергетики. Харків був повністю знеструмленим. Збитки енергосистеми оцінюються в мінімум 100 млн євро.

Також російські окупаційні війська завдали масованої комбінованої атаки по енергетичній інфраструктурі України у ніч на 29 березня.

У Міненерго закликали не розповсюджувати інформацію про стан енергосистеми після атак.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: