На відновлення ДніпроГЕС знадобиться не один рік – Укргідроенерго

Читать на русском
Сама гребля на ДніпроГЕС не пошкоджена. Пошкоджено підкранові балки, розташовані на греблі, та мостовий перехід.
Офіс генпрокурора

Масштаби руйнувань на Дніпровській ГЕС ще потребують ретельного обстеження, але вже зараз очевидно, що для її відновлення знадобляться роки.

Про це сказав гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота в ефірі телемарафону у понеділок, 25 березня.

«Ми вже розуміємо, що ДніпроГЕС виведено з ладу на тривалий час. Поки що ми ще не можемо докладно розповісти і зрозуміти, що і скільки, але вже розуміємо, що для того, щоб станцію відновити до стану, який був до ракетного удару, знадобляться роки», – сказав він.

Сирота розповів, що поки що на станції не можна розібрати всі завали, бо і перекриття, і стіни з підкрановими балками нахилилися на машинну залу. Необхідно демонтувати верхню частину машзалу, щоб можна було дістатися нижньої.

«Ми провели нараду з головою Запорізької ОВА, щоб до ліквідації наслідків приєдналися фахівці ДСНС з техніки демонтажу перекриттів», – повідомив він.

Гендиректор підтвердив, що ситуація на греблі ДніпроГЕС контрольована, загрози прориву немає.

«Сама дамба на сьогоднішній день не пошкоджена. Тільки пошкоджено підкранові балки, розташовані на греблі, та мостовий перехід», – уточнив Сирота.

Як відомо, ДніпроГЕС була найбільшою станцією Дніпровського каскаду і після ракетного удару енергосистема України втратила 1 тис. МВт маневреної потужності.

Нагадаємо, росіяни 22 березня завдали ракетних ударів по Дніпровській ГЕС у Запоріжжі. По станції вдарили вісім ракет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: