США запровадили санкції проти осіб, які фінансують програму озброєння в КНДР

Читать на русском
США ввели санкції проти осіб, які фінансують підтримку програм створення зброї масового знищення в КНДР.
Фото: ERR

США спільно з Південною Кореєю запровадили санкції проти міжнародної мережі компаній та фізичних осіб, яка сприяла режиму Кім Чен Ина отримувати іноземну валюту для власних збройних програм в обхід міжнародного ембарго.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів США.

Зазначається, що санкції стосуються шести фізичних і двох юридичних осіб з росії, Китаю та Об'єднаних Арабських Еміратів. Вони звинувачуються у спрямуванні коштів на програми озброєнь Північної Кореї.

Також у повідомленні говориться, що ці заходи спрямовані проти агентів певних банків КНДР, а також компаній, які наймають ІТ-працівників КНДР за кордоном.

«Працівники IT-сектору та компанії, які їх наймають, діють в основному через мережі, розташовані в росії та Китаї. Вони організують схеми, створюють підставні компанії та керують таємними банківськими рахунками для переміщення та приховування незаконних коштів, обходу санкцій та фінансування незаконних програм КНДР зі створення зброї масового знищення та балістичних ракет», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, раніше в ЄС запропонували накласти санкції на Північну Корею за постачання росії снарядів та ракет, які агресор використовує проти України.

Також недавно стало відомо, що КНДР з минулого року передала росії 7 тисяч контейнерів зі зброєю.

Крім того, з'ясувалося, що росія почала постачати Північній Кореї нафту в обмін на зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: