КНДР поставила росії понад 10 тис. контейнерів з боєприпасами – Держдеп

Читать на русском
Північна Корея з вересня 2023 року доставила в російську федерацію понад 10 тисяч контейнерів з боєприпасами або пов'язаних із ними матеріалами.
Фото AP

Північна Корея з вересня 2023 року доставила в російську федерацію понад 10 тисяч контейнерів з боєприпасами або пов'язаних із ними матеріалами.

Про це пише Державний департамент США.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що росія імпортувала з КНДР морські контейнери з військовими вантажами через порт Східний. Привезені боєприпаси окупанти використовують у війні проти України.

У Держдепі називають дві компанії, що причетні до цих оборудок. Зокрема, понад 7400 контейнерів з боєприпасами та матеріалами доставила російська «Східна стивідорна компанія», яка керує контейнерним терміналом у порту «Східний» на Далекому Сході рф, та військово-морська база ВМФ рф «Дунай» поблизу Владивостока.

У відомстві заявили, що США продовжуватимуть викривати постачання зброї між КНДР і росією та вживати заходів для перешкоджання цим незаконним транзакціям.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора повідомили, що станом на 16 лютого росія використала щонайменше 24 балістичні ракети північнокорейського виробництва.

Нещодавно в СБУ підтвердила, що росія б'є по Україні північнокорейськими ракетами Hwasong-11.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: