ВАКС поновив слухання справи експосадовця Міноборони

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав відповідь від заступника командира військової частини про те, що обвинувачений може брати участь в засіданнях.
фото: usionline.com

Вищий антикорупційний суд поновив слухання справи за обвинуваченням колишнього начальника Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України Василя Ракула у вимаганні 1 млн доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 21 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд призупинив слухання справи Ракула, оскільки він був мобілізований на військову службу. Водночас на адресу ВАКС надійшла відповідь заступника командира військової частини, в якій вказувалося, що Ракул уже не перебуває на військовій службі.

«Відновити провадження у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Ракула – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 368, частиною 1 статті 14 частиною 4 статті 368 КК України. Призначити підготовче судове засідання на 16:50 4 квітня 2024 року у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 23 липня 2021 року Національна поліція повідомила про підозру на той момент посадовцю Міноборони Ракулу та ексдетективу НАБУ Ковтуну (наразі є юристом у ТОВ «Промстройексперт»). За версією слідства, Ракул спільно з Ковтуном пообіцяли директору фірми-забудовнику «Мазаль Інвест» Олександру Горєшнику, що його фірма виграє конкурс на будівництво військового містечка в Одесі. За це вони попросили спочатку 500 тисяч доларів, а згодом 1 млн дол.

Спочатку справу розслідували слідчі департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції разом з прокурорами Офісу генерального прокурора. Пізніше справу передали до НАБУ за підслідністю. САП цю справу скерувала до суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: