Підкуп Сенниченка: антикорупційний суд не зупинив слухання справи

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання захисника обвинуваченого адвоката про зупинення судового провадження.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не зупинив слухання справи за обвинуваченням адвоката Миколи Топоркова у спробі підкупу колишнього голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Таке рішення 7 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити у задоволенні клопотання про зупинення судового провадження. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення», – йдеться в рішенні.

Також суд задовольнив клопотання прокурора САП про тимчасовий доступ до речей і документів, які є у власності комунального некомерційного підприємства. Йдеться про всі медичні картки стаціонарного хворого Топоркова та будь-яку іншу медичну документацію, у тому числі амбулаторну, щодо надання йому медичної допомоги.

Раніше ВАКС призначав експертизу стану здоров'я обвинуваченого Топоркова.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу адвоката, який намагався підкупити голову Фонду держмайна. За версією обвинувачення, вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

Загалом обвинувачений планував надати 800 тисяч доларів неправомірної вигоди. $200 тис. з них було заплановано надати за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ, а ще $600 тис. – за призначення на посади керівників двох держпідприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: