Засуджений суддя з Київщини мобілізувався, слухання його справи зупинили

Читать на русском
Апеляційна інстанція призупинила слухання справи обвинуваченого судді з Київщини, оскільки його мобілізували на службу.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призупинила слухати справу судді Баришівського районного суду Київської області Олександра Лисюка, оскільки останній мобілізувався на військову службу.

Таке рішення 8 листопада ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав голову Баришівського райсуду Київщини Олександра Лисюка винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у виді позбавлення волі строком на 8,5 років з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 3 роки. Йому також заборонено після відбуття основного покарання обіймати керівні посади впродовж наступних 3 років. Крім того, суд конфіскував усе належне обвинуваченому майно. Захист подав скаргу на це рішення.

Однак обвинуваченого призвали на військову службу. Тому захисник подав клопотання про зупинення судового провадження.

«Клопотання задовольнити. Зупинити апеляційне провадження до звільнення обвинуваченого (Лисюка – ред.) з військової служби. Копію ухвали надіслати учасникам судового провадження та для відома начальнику 10 мобільного прикордонного загону Державної прикордонної служби України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Лисюка обвинувачують у висловлені прохання надати неправомірну вигоду у сумі понад 565 тисяч гривень за винесення рішень у цивільних справах на користь позивачів та одержані частини неправомірної вигоди, тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: