САП скерувала до суду справу експосадовця Міноборони, який вимагав $1 млн хабаря

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього посадовця структурного підрозділу Міноборони.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України Василя Ракула та ексдетектива НАБУ Романа Ковтуна про вимагання мільйона доларів хабаря.

Про це свідчать дані Судової влади України.

Наразі у справі лише визначено колегію суддів у складі: головуючої Віри Михайленко, суддів Тимура Хамзіна та Сергія Мойсака.

Як відомо, 23 липня 2021 року Національна поліція повідомила про підозру на той момент посадовцю Міноборони Ракулу та ексдетективу НАБУ Ковтуну (наразі є юристом у ТОВ «Промстройексперт»). За версією слідства, Ракул спільно з Ковтуном пообіцяли директору фірми-забудовнику «Мазаль Інвест» Олександру Горєшнику, що його фірма виграє конкурс на будівництво військового містечка в Одесі. За це вони попросили спочатку 500 тисяч доларів, а згодом 1 млн дол.

Спочатку справу розслідували слідчі департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції разом з прокурорами Офісу генерального прокурора. Пізніше справу передали до НАБУ за підслідністю.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про розкрадання цінної землі на Вінниччині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: