ВАКС зупинив слухати справу експосадовця Міноборони, його мобілізували

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання захисника обвинуваченого і призупинив розгляд справи стосовно експосадовця Міноборони.
Василь Ракул

Вищий антикорупційний суд призупинив розгляд справи за обвинуваченням колишнього начальника Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України Василя Ракула, оскільки його мобілізували. Стосовно нього матеріали виділили в окреме провадження.

Таке рішення 22 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, експосадовця Міноборони Ракула та юриста ТОВ «Промстройексперт» Романа Ковтуна обвинувачують у вимаганні 1 млн доларів неправомірної вигоди. Однак Ракула мобілізували до лав Збройних сил України, що підтверджується листом від військової частини. Тому матеріали стосовно нього виділили в окреме провадження і зупинили його розгляд.

«Клопотання захисника обвинуваченого (Василя Ракула – ред.) адвоката задовольнити частково. Зупинити судове провадження з розгляду кримінального провадження стосовно (Василя Ракула – ред.), який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 368, частиною 1 статті 14 частиною 4 статті 368 КК України. Виділити з кримінального провадження в окреме провадження матеріали в частині обвинувачення (Василя Ракула – ред.) та передати канцелярії ВАКС для оформлення із присвоєнням нового єдиного унікального номера судової справи та його реєстрації в автоматизованій системі документообігу суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, 23 липня 2021 року Національна поліція повідомила про підозру на той момент посадовцю Міноборони Ракулу та ексдетективу НАБУ Ковтуну (наразі є юристом у ТОВ «Промстройексперт»). За версією слідства, Ракул спільно з Ковтуном пообіцяли директору фірми-забудовнику «Мазаль Інвест» Олександру Горєшнику, що його фірма виграє конкурс на будівництво військового містечка в Одесі. За це вони попросили спочатку 500 тисяч доларів, а згодом 1 млн дол.

Спочатку справу розслідували слідчі департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції разом з прокурорами Офісу генерального прокурора. Пізніше справу передали до НАБУ за підслідністю. САП цю справу скерувала до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: