ВАКС відновив слухання справи ексголови Держприкордонслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд відновив судові слухання справи колишнього керівника ДПСУ, обвинуваченого у зловживаннях.
фото: chas.cv.ua

Вищий антикорупційний суд відновив слухання справи колишнього голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала, оскільки він зможе брати участь в засіданнях. Цигикала обвинувачують у зловживаннях на 10,68 млн грн та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 15 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд виділив матеріали стосовно Цигикала в окрему справу і призупинив її слухання у зв'язку зі службою обвинуваченого в Збройних силах України. Проте вже 26 грудня 2023 року до ВАКС надійшов лист за підписом командира військової частини, в якому зазначено, що Цигикал не бере безпосередньої участі у бойових діях, а його функціональні обов'язки не перешкоджають його участі у судових засіданнях.

«Кримінальне провадження щодо обвинувачення (Цигикала – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень (злочинів), передбачених ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК, ч. 4 ст. 368 ККУ, - відновити. Призначити підготовче судове засідання у цьому кримінальному провадженні на 29 січня 2024 року о 08:30 у приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу ексголови Держприкордонслужби Цигикала, експосадовця ДПСУ та директора приватної компанії-забудовниці у зловживаннях на 10,68 млн грн. embed:publication:url:167965:[Слідство встановило]}, що приватна компанія мала збудувати та передати у першому півріччі 2019 року ДПСУ 66 квартир у центрі Львова для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова, загальна вартість яких, за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові.

Попри укладені договори з ДПСУ, компанія-забудовниця продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям. Тому запропонувала схему «заміни» голові ДПСУ, який пристав на пропозицію. Слідство має докази, що посадовці ДПСУ діяли у змові з директором приватної компанії, від початку усвідомлюючи її невигідний як для Держприкордонслужби, характер.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: