$1 млн хабара: справу експосадовця Міноборони передали до НАБУ

Читать на русском
Прокуратура передала до Національного бюро кримінальне провадження стосовно колишнього посадовця структурного підрозділу Міноборони.
Василь Ракул

До Національного антикорупційного бюро передали кримінальне провадження за підозрою колишнього начальника Південного управління капітального будівництва Міністерства оборони України Василя Ракула та ексдетектива НАБУ Романа Ковтуна про вимагання мільйона доларів хабара.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 11 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 23 липня 2021 року Національна поліція повідомила про підозру на той момент посадовцю Міноборони Ракулу та ексдетективу НАБУ Ковтуну (наразі є юристом у ТОВ «Промстройексперт»). За версією слідства, Ракул спільно з Ковтуном пообіцяли директору фірми-забудовнику «Мазаль Інвест» Олександру Горєшнику, що його фірма виграє конкурс на будівництво військового містечка в Одесі. За це вони попросили спочатку 500 тисяч доларів, а згодом 1 млн дол.

Спочатку справу розслідували слідчі департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції разом з прокурорами Офісу генерального прокурора. Пізніше справу передали до НАБУ за підслідністю. Наразі в ній завершено слідство, а детектив просив пришвидшити передачу провадження до суду. ВАКС клопотання детектива задовольнив частково.

«Клопотання детектива НАБУ про встановлення стороні захисту строку для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні - задовольнити частково. Встановити стороні захисту, а саме - (Василю Ракулу і Роману Ковтуну – ред.), їх захисникам - адвокатам Стручку Я.О., Єлуашвілі І.В., Туманову Д.С., а також іншим особам, які матимуть повноваження захисників у кримінальному провадженні строк до 26.08.2022 року включно для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування, після спливу якого сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до них», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу про розкрадання цінної землі на Вінниччині. Також прокуратура направила до ВАКС справу одеського бізнесмена Вадима Альперіна про зловживання на митниці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: