Росія за ніч застосувала проти України більше 60 «шахедів» і близько 90 ракет – Зеленський

Читать на русском
Росія вдарила по Україні понад 60 дронами і близько 90 ракетами різних типів, повідомив Володимир Зеленський. Він закликав союзників оперативно надавати Україні допомогу.
ДніпроГЕССоцмережі

Росія вночі 22 березня застосувала проти України понад 60 «шахедів» та близько 90 ракет різних типів.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Окупанти завдали ракетних ударів по ДніпроГЕС у ЗапоріжжіРосія сьогодні вдарила по гідроспорудах Дніпровської ГЕС та плотині, на станції виникла пожежа.

«Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору», – написав він.

Зеленський повідомив, що необхідні служби вже працюють на місцях атак. Йде відновлення подачі електроенергії у Харкові та області, Запоріжжі, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Одеській та Хмельницькій областях, Вінниці та інших регіонах.

«У російських ракет немає затримок, як у пакетів допомоги нашій державі. У «шахедів» немає нерішучості, як у деяких політиків. Важливо розуміти ціну затримок і відкладених рішень», – зазначив президент і закликав союзників надати Україні більше систем ППО.

Нагадаємо, глава Міненерго заявив, що російська армія сьогодні здійснила наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. У низці областей України запровадити відключення світла – докладніше тут.

Також росія завдала ракетного удару по Дніпровській ГЕС у Запоріжжі, на станції виникла пожежа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: