Зеленський провів Ставку після масованої атаки рф, ухвалили «кілька закритих рішень»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, присвячене ситуації в енергетиці.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 22 березня, провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача, присвячене ситуації в енергетиці.

Про це він повідомив у Telegram.

Найскладніше у Харкові: в Укренерго розповіли про ситуацію зі світлом в регіонахЕнергетики продовжують усувати наслідки ранкової атаки. У низці областей вже частково заживлені високовольтні лінії.

Глава держави уточнив, що всі сьогоднішні доповіді присвячені питанню ліквідації наслідків російського комбінованого удару.

«Заслухав звіти про перебіг відновлювальних робіт, підключення будинків до світла, води й тепла. Забезпечення людей тимчасовим житлом та всією необхідною допомогою», – повідомив Зеленський.

На Ставці виступили голови правління «Укренерго» «Нафтогазу» – вони доповіли про стан енергосистеми та кроки щодо її подальшого захисту. Головком Олександр Сирський та командувач Повітряних сил Микола Олещук, у свою чергу, розповіли про роботу ППО.

«Ставка ухвалила кілька закритих рішень. Але по-справжньому захистити Україну може лише рішення наших партнерів надати достатню кількість сучасних систем ППО. Працюємо щодня й за цим напрямом», – підсумував президент.

Нагадаємо, сьогодні росія завдала по Україні комбінованого ракетно-авіаційного удару. Усього було застосовано 151 засіб повітряного нападу.

Внаслідок атаки на Хмельницький загинули двоє людей та ще мінімум 8 поранено. А Харків після ракетного удару залишився без світла.

Постраждали й інші регіони. Так, по Запоріжжю було завдано близько 20 ракетних ударів, там загинули 2 людини, ще 20 - постраждали. Вісім ракет влучили у Дніпровську ГЕС, там серйозні пошкодження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: