США пропонують випустити облігації для України на 50 млрд доларів – Bloomberg

Читать на русском
США запропонували своїм союзникам G7 створити механізм випуску облігацій на 50 млрд доларів, забезпечених доходами від заморожених активів росії.
Фото: Time

США запропонували своїм союзникам по G7 створити механізм випуску облігацій на суму щонайменше 50 мільярдів доларів, забезпечених доходами від заморожених активів росії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

Отримані з продажу облігацій кошти союзники могли б використати на підтримку України.

Зазначається, що понад дві третини заморожених росактивів заблоковано в ЄС, де вони приносять близько 3,6 млрд доларів чистого прибутку на рік. Надходження від передбачуваного розміщення облігацій могли дорівнювати майже 60 мільярдам доларів американської допомоги, що застрягли в Конгресі.

Обговорення цього плану поки що знаходяться на ранній стадії. Деякі країни «Великої сімки», включаючи Німеччину та Францію, поставилися до ідеї з обережністю. При цьому окремі країни ЄС, зокрема Естонія, закликали союзників бути сміливішими.

Аргумент США полягає в тому, щоб розробити варіант, який максимізує дохід, отриманий від заморожених активів, що дозволить надалі направити всі фінанси Україні.

Нагадаємо, у січні комітет Сенату США з міжнародних відносин підтримав законопроєкт про конфіскацію російських активів та подальшу передачу їх Україні.

Раніше ЗМІ повідомили, що міжнародні юристи схвалили конфіскацію заморожених активів росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: