Дискусії про передачу Україні ракет Taurus доводяться до крайнощів – Пісторіус

Читать на русском
Дискусії про передачу Україні ракет Taurus шкодять загальному процесу надання допомоги для ЗСУ, вважає міністр оборони Німеччини Пісторіус.
Фото: Getty Images

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив думку, що регулярні дискусії щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus шкодять загальному процесу надання військової допомоги для ЗСУ.

Слова глави оборонного відомства наводить Tagesschau.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Він вважає, що дебати щодо постачання Taurus можуть призвести до того, що партнери випустять з уваги те озброєння, якого дійсно потребує Україна.

За словами міністра, йдеться про артилерійські боєприпаси, далекобійну реактивну артилерію та протиповітряну оборону.

«Кожен намагається зробити собі ім'я своєю поведінкою, у якомусь сенсі вести свою власну гру...Ця дискусія вже кілька місяців доводиться до крайнощів. Ми не повинні були дійти до того, щоб виключити її раз і назавжди. Однак я думаю, що має бути зрозумілим, що підтримка України в інших областях важливіша», – сказав Пісторіус.

Нагадаємо, 22 лютого парламент Німеччини закликав уряд канцлера Олафа Шольца надати Україні системи дальньої дії для завдання «точкових ударів глибоко в тилу агресора».

Шольц тоді відкинув ідею передачі ракет Taurus через те, що вони можуть досягти цілей у Москві. Крім того, він не хоче давати ракети, оскільки вважає, що для їхньої експлуатації Україною потрібно буде залучати німецьких солдатів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вже запевнив, що Україна не збирається бити німецькими далекобійними ракетами Taurus по російській території.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: