Бундестаг закликав Шольца надати Україні далекобійну зброю

Читать на русском
Бундестаг підтримав рекомендацію надати Україні далекобійну зброю. Тепер рішення за канцлером Німеччини Шольцем.
tagesschau.de

Парламент Німеччини закликав уряд канцлера Олафа Шольца надати Україні «системи дальньої дії» для завдання «точкових ударів глибоко в тилу агресора».

Як повідомляє Tagesschau, коаліційний документ підтримали 382 депутати, 284 були «проти», двоє – утрималися.

Далекобійні ракети для України від союзників: спільне та відміннеРакети Storm Shadow, SCALP та Taurus летять зі швидкістю 1000-1100 кілометрів за годину. Ще швидше досягає цілі ATACMS. Докладніше – на інфографіці.

Раніше сьогодні Бундестаг відхилив проєкт резолюції щодо постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus. Документ було запропоновано опозиційним консервативним блоком ХДС/ХСС.

Ухвалена резолюція є альтернативною, її надали депутати від коаліції у складі соціал-демократів, «зелених» та вільних демократів. У ній є заклик надати «необхідні далекобійні збройові системи», але ракети Taurus не згадуються.

Нагадаємо, на Мюнхенській конференції з безпеки Олаф Шольц заявив, що Німеччина шукає «правильний момент», щоб розпочати постачання ракет Taurus Україні.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не збирається бити німецькими ракетами Taurus по російській території.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: