Кулеба про поставки Taurus: ракети потрібні не для атак на Москву

Читать на русском
Україна не має наміру бити німецькими ракетами Taurus по російській території, запевнив Дмитро Кулеба.
interfax.com.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не збирається бити німецькими далекобійними ракетами Taurus по російській території.

Він сказав про це в інтерв'ю газеті Bild.

Шольц все ще боїться «ескалації» у разі передачі Україні ракет TaurusШольц заявив, що Німеччина, ухвалюючи рішення про постачання ракет Taurus Україні, має гарантувати відсутність ризику ескалації війни.

Незважаючи на провальне голосування в Бундестазі за резолюцію щодо постачання Україні ракет Taurus, Кулеба не залишає надії змінити думку уряду Німеччини: «Ми ніколи не здамося! Ми все ще ведемо переговори з федеральним урядом із цього приводу».

Він також запевнив, що ракети Україні потрібні не для атак на Москву чи на іншу російську територію. «Нам не потрібні Taurus для нападу на Москву. Нам не потрібні ракети великої дальності, які надали західні партнери для нападу на Москву чи іншу частину території росії. Нам потрібні Taurus, щоб знищити російську військову інфраструктуру у тилу на території України», – пояснив міністр.

Нагадаємо, в січні в уряді Німеччини підтвердили, що поки не готові надати ЗСУ далекобійні ракети Taurus.

Раніше міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив думку, що ракети Taurus, швидше за все, не зможуть змінити перебіг війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: