Естонія передала Україні новий пакет військової допомоги

Читать на русском
Естонія передала Україні новий пакет військової допомоги, який включає протитанкові ракети Javelin, кулемети та боєприпаси до стрілецької зброї.
glavcom.ua

Естонія передала Україні новий пакет військової допомоги, який включає протитанкові ракети Javelin, кулемети та боєприпаси до стрілецької зброї.

Про це повідомляє Міністерство оборони Естонії.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Зокрема, Україна отримала від Естонії ракети Javelin, які країна закупила в грудні, а також кулемети, боєприпаси до стрілецької зброї, наземну та водну техніку та водолазне спорядження.

Міністр оборони Ханно Певкур наголосив, що Естонія продовжуватиме підтримувати Україну до тих пір, поки не буде переможного кінця.

«Я радий, що черговий пакет допомоги надійшов в Україну і ним користуються українські захисники. Останні події в Європі показують, що надсилання важливих ракет та іншої військової допомоги Україні продовжується у великих масштабах, і цим разом із нашими союзниками ми посилаємо чітке повідомлення Кремлю, що ми продовжуватимемо підтримувати Україну до тих пір, поки не буде переможного кінця», – заявив він.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала, прем'єрка Естонії Кая Каллас та прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликали колег подвоїти зусилля у наданні військової допомоги Україні.

Тим часом уряди Естонії, Латвії та Литви домовилися про створення спільної балтійської оборонної зони на кордоні з росією та Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: