У ЄС пропонують створити для України фонд з розробки дронів та розвитку ШІ

Читать на русском
Глава євродпломатії Боррель запропонує членам блоку створити фонд допомоги Україні, який буде націлений на розробку дронів та розвиток ШІ.
Фото: EP/ PBU-BBO

Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель запропонує країнам-членам блоку створити фонд допомоги Україні, який буде націлений на розробку дронів та розвиток штучного інтелекту.

Таку заяву голова євродипломатії в інтерв'ю El Diario.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

За його словами, розвиток комунікаційних технологій штучного інтелекту матиме вирішальне значення у рамках війни росії проти України.

«Я збираюся запропонувати державам-членам створити фонд для України з розробки нових інструментів цієї війни: дронів та штучного інтелекту. Коли ви відвідуєте завод з виробництва дронів в Україні, ви розумієте, що результат війни вирішуватиметься за допомогою систем зв'язку та наведення. Це невеликі дрони, у них радіус дії 20 кілометрів, вони несуть невеликий заряд, коштують дуже мало, але для знищення танка більшого і не треба», – сказав Боррель.

Політик наголосив, що завдяки дронам все поле бою тепер на видноті. З цієї причини танки втрачають свою вагу на фронті і використовуються в якості статичної артилерії.

«Необхідно розвивати технології, що ґрунтуються на іншому типі війни. І українці роблять це зараз із великою майстерністю, але їм потрібно більше допомоги», – заявив він.

Нагадаємо, напередодні Боррель заявив, що європейські країни не беруть безпосередньої участі у війні в Україні і тому не до кінця розуміють важливість того, що відбувається і чим це загрожує їм.

Раніше глава євродипломатії ЄС розповів, скільки снарядів ЄС планує передати Україні до кінця 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: