F-16 для України: Румунія погодила навчання українських пілотів на своїй території

Читать на русском
Президент Румунії Клаус Йоганніс схвалив процес навчання українських пілотів на F-16 у тренувальному центрі на території країни.
Фото: Getty Images

Президент Румунії Клаус Йоганніс схвалив процес навчання українських пілотів на F-16 у тренувальному центрі на військово-повітряній базі Фетешті.

Про це повідомляє Digi24.

Винищувачі F-16 для України: що відомо про навчання пілотів та постачання літаківНідерланди та Данія оголосили про готовність передати Україні винищувачі F-16. Перші літаки прибудуть цього року. Наші пілоти вже проходять підготовку одразу у кількох країнах. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що Йоганніс направив до парламенту листа, в якому повідомив, що дає свою згоду на транзит військової допомоги для України від Фінляндії, а також на навчання на території Румунії близько 50 українських льотчиків.

Найближчим часом це питання буде розглянуте на зустрічі лідерів обох палат парламенту країни. Голосування у залі має відбутися на наступному пленарному засіданні.

За даними журналістів, українські військові мають прибути до тренувального центру Фетешті цього літа. Очікується, що підготовка пілотів на F-16 завершиться в кінці року.

Нагадаємо, що навчальний центр винищувачів F-16 було відкрито у листопаді 2023 року. Він розташований за 150 кілометрів на схід від Бухареста.

Раніше повідомлялося, що українські пілоти та фахівці з технічного обслуговування були поділені на три групи в рамках програми навчання на F-16. Наразі підготовка фахівців відбувається у п'яти західних країнах.

За даними ЗМІ, вже до літа очікується, що 12 українських пілотів будуть готові літати на винищувачах F-16.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: