Бельгія надасть Україні військову допомогу замороженими активами рф

Читать на русском
Міноборони Бельгії надасть Україні 611 мільйонів євро військової допомоги цього року, повідомили у відомстві.
Ілюстративне фотоdyvys.info

Бельгія надасть Україні понад 600 млн євро військової допомоги. Цю суму Брюссель формує з відсотків за замороженими активами країни-агресора.

Про це повідомляє Belga News Agency.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Як зазначається, про нову допомогу оголосила міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер.

«Військова допомога - це сума, яку міністерство оборони Бельгії отримує від відсотків за замороженими російськими активами», - пояснила керівник бельгійського відомства.

При цьому, у соцмережі Х міністр оборони України Рустем Умєров підтвердив надання Києву військової допомоги у 611 млн євро.

«Цього року Бельгія надасть військову допомогу у розмірі 611 млн євро і має довгострокові зобов'язання щодо підтримки модернізації наших сил оборони», - зазначає голова МОУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бельгійський уряд перенаправить на користь України податки від заморожених активів рф. Водночас, ми писали, що ЄС готовий запропонувати свій план використання заморожених російських активів.

Зазначимо, що міністр оборони України Рустем Умєров у понеділок, 22 січня, провів телефонну розмову з бельгійською колегою Людівін Дедондер.

Також відомо, що Бельгія зобов'язалася поставити Україні кілька винищувачів F-16, але лише з 2025 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: