Україна отримає від Фінляндії пакет військової допомоги на 190 млн євро

Читать на русском
Уряд Фінляндії найближчим часом поставить Збройним силам України новий пакет військової допомоги.
Фото: US Army Transport Command

Уряд Фінляндії найближчим часом поставить Збройним силам України новий пакет військової допомоги.

Про це йдеться у заяві Міноборони Фінляндії.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

Зазначається, що 9 лютого президент країни підписав указ, який передбачає виділення Україні військової техніки та іншого озброєння. Загальна вартість пакету становить приблизно 190 млн євро.

Україна в рамках цієї партії має отримати оборонну техніку та продукцію, що була закуплена у фінських виробників. Інші деталі пакета допомоги не розкриваються.

«На національному рівні та в більш широкому розумінні необхідно знайти нові способи підтримки України у довгостроковій перспективі. Наразі ми готуємо довгостроковий план підтримки України», – розповів міністр оборони Антті Хакканен.

Крім того, Фінляндія прийняла рішення взяти участь в артилерійській та саперній коаліціях, які діють у рамках Контактної групи у форматі «Рамштайн».

Нагадаємо, у листопаді минулого року повідомлялося, що уряд Фінляндії має намір збільшити допомогу Україні у 2024 році.

Попередній пакет військової допомоги було надіслано в Україну у грудні. Він складався з озброєння на 106 мільйонів євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: