Суд відмовився призначати економічну експертизу у справі Павлоградського хімзаводу

Читать на русском
Апеляційна інстанція відмовилася призначити повторну економічну експертизу у справі менеджера Павлоградського хімзаводу.
фото: ccktm.com

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовилася призначити комплексну комісійну судово-економічну та товарознавчу експертизи у справі комерційного директора державного Павлоградського хімічного заводу Валерія Кирилова, якого визнали винуватим у зловживаннях.

Таке рішення 12 березня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Сторона захисту просила призначити комплексну комісійну судово-економічну та товарознавчу експертизи, оскільки нібито у справі наявні експертизи, які суперечать одна одній.

«Клопотання захисника про призначення комплексної комісійної судово-економічної та товарознавчої експертизи у кримінальному провадженні – залишити без задоволення», – йдеться в рішенні.

За версією обвинуваченням, у 2015 році комерційний директор ПХЗ Валерія Кирилов з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи – ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Зоря», використав своє службове становище всупереч інтересам служби. Він уклав договори поставки вибухових речовин промислового призначення з ТОВ «НВП «Зоря», а не безпосередньо з кінцевими споживачами на більш економічно вигідних умовах. Кирилов усвідомлював, що посередником продукція буде реалізовуватися кінцевим споживачам по значно вищим цінам, і відвантаження продукції ДП «НВО «ПХЗ» безпосередньо буде здійснюватися на склади кінцевих споживачів, а не посереднику.

Нагадаємо, у лютому 2023 року САП скерувала до суду справу гендиректора ПХЗ Леоніда Шимана та ще двох осіб. У тій справі розмір збитків складає 43,3 млн грн. Її слухають у Вищому антикорупційному суді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: