Болгарія відправила в Україну всі обіцяні БТРи – Міноборони

Читать на русском
Уряд Болгарії завершив операцію з відправки в Україну 110 бронетранспортерів БТР-60, повідомили у Міноборони країни.
Фото: facebook.com/t.tagarev

Уряд Болгарії завершив операцію з відправки в Україну 110 бронетранспортерів БТР-60.

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони країни.

ЗРК, танки та винищувачі: яку військову техніку найближчим часом планують списати союзникиСоюзники списують багато військової техніки, яка б потенційно могла стати в нагоді Україні. Більше – на інфографіці.

Там заявили, що завдання із транспортування бронетранспортерів в Україну було виконано «якісно, безпечно та у встановлені терміни».

«Перший ешелон із 30 вагонів вирушив до України 7 березня; останній ешелон виїхав напередодні. Для виконання логістичних операцій з транспортування, навантаження, посилення та маскування бойової техніки було задіяно 26 одиниць спеціальної техніки. На різних етапах задіяно 247 військовослужбовців та цивільних осіб», – зазначено у повідомленні.

За словами міністра оборони Болгарії Тодора Тагарєва, процес транспортування обійшовся у 170 тисяч левів (приблизно 87 тисяч євро).

Нагадаємо, що парламент Болгарії проголосував за ратифікацію угоди з Україною про постачання ЗСУ партії бронетранспортерів ще 22 листопада. 4 грудня стало відомо, що президент Болгарії Румен Радєв наклав вето на документ. На його думку, техніка могла б використовуватись для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню. За кілька днів парламент країни подолав президентське вето.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від Болгарії ПЗРК та зенітні ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: