Окупанти здійснили невдалу спробу висадитися на правобережжі Херсонщини – деталі від Гуменюк

Читать на русском
Підрозділи армії рф спробували висадитися на правому березі Херсонської області. ЗСУ накрили ворожу ДРГ з артилерії та зупинили атаку.
Фото: Суспільне

Підрозділи російської окупаційної армії спробували висадитися на правому березі Дніпра на Херсонщині.

Про це повідомила начальниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк у коментарі 24 каналу.

Динаміка знищення озброєння російських військ в УкраїніНа інфографіках – динаміка знищення російських танків, літаків, вертольотів, систем ППО, кораблів, РСЗВ, артилерійських систем та бронемашин.

Вона розповіла, що ворог хотів здійснити вилазку у напрямку району Антонівського мосту, щоб «зробити шум» на правому березі та створити «ефект загрози» напередодні президентських виборів у росії. Проте ЗСУ накрили ворожу ДРГ з артилерії та зупинили атаку.

«Правий берег вищий за лівий, і облаштування контрбатарейної боротьби нами було сплановано, організовано таким чином, щоб виключити в абсолюті наближення по воді будь-якого несанкціонованого об'єкта до правого берега», – повідомила вона.

Гуменюк додала, що всі плавзасоби, які намагатимуться просунутися до берега, що контролюється Україною, будуть відправлені прямо до «російського військового корабля».

Нагадаємо, що Сили оборони продовжують утримувати плацдарм у районі Кринок на лівобережжі Херсонської області. У ЗСУ уточнили, що українські військові працюють над розширенням цієї території.

Раніше Гуменюк повідомила, що війська рф значно скоротили використання авіації на півдні України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: