Гуменюк розповіла про ситуацію в Кринках

Читать на русском
Бійцям ЗСУ вдається тримати позиції та працювати над розширенням плацдарму в районі Кринок на Херсонщині.
фото РБК-Україна

Сили оборони продовжують утримувати плацдарм в районі Кринок на лівобережжі Херсонської області. Українські військові працюють над розширенням цієї території.

Про це повідомила начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 12 березня.

Гуменюк заявила, що армія рф не може провести ротацію в районі КринокРосійські війська в районі Кринок на Херсонщині продовжують штурми без бронетехніки, ротацію провести вони не можуть.

«Плацдарм ми продовжуємо утримувати. У надзвичайно важких умовах працюють наші підрозділи, вдається тримати позиції та працювати над розширенням плацдарму, при тому, що ворог не залишає спроб своїх штурмів, хоч вони й невдалі та без підтримки бронетехніки», – сказала Гуменюк.

За її словами, за минулу добу у рф вистачило сил тільки на один штурм, без бронетехніки, тобто піший штурм, і знову були сильні втрати.

Гуменюк наголосила, що є ознаки того, що окупантам потрібна чергова ротація. Її вони проводять для того, щоб люди, прибувши на лінію бойового зіткнення, були необізнані в ситуації та погодилися піти на фактично загибель у штурми.

Нагадаємо, за словами Гуменюк, на півдні окупанти зосередилися на аеророзвідці. Раніше вона пояснила, чому росіяни збільшили кількість обстрілів на півдні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: