Гуменюк пояснила, чому росіяни збільшили кількість обстрілів на півдні

Читать на русском
У Силах оборони назвали причину посилених обстрілів з боку рф Херсонської, Одеської та Миколаївської областей.
фото РБК-Україна

Російські військові посилили обстріли півдня України – Херсонської, Одеської та Миколаївської областей. Одна з причин – «вислужитися» перед виборами в рф.

Про це заявила голова Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 8 березня.

Російська ракета в Одесі вдарила лише за 500 метрів від Зеленського і прем'єра Греції – CNNРосійська ракета, яка вдарила по порту Одеси, вибухнула лише за 500 метрів від Володимира Зеленського та прем'єра Греції.

«У них наближаються вибори, було проголошено потужну роботу з півдня України, вони продовжували переконувати всіх, що цей регіон продовжує чекати на «русский мир». І інших способів, окрім терору, у них немає», – пояснила вона.

Цієї ночі під обстріл потрапили прибережні населені пункти Херсонської області. Армія рф, таким чином тисне, заявляючи про своє «просування».

«Ворог сильно тероризує Херсонську область, особливо прибережні населені пункти на правому березі. Це також продовження тієї ж виборчої кампанії. Вони намагаються переконати мешканців тимчасово окупованого лівого берега, що вони нібито просуваються на правий, про те, що російський світ – це добре. Мовляв, їм на лівому живе тихо, а ось правий берег постійно під обстрілами. Тому постійно тероризують населення як артобстрілами, так і безпілотниками», – додала Гуменюк.

Нагадаємо, раніше Гуменюк заявила, що російські війська фактично відмовилися застосовувати авіацію на південному напрямку після знищення ЗСУ їхніх літаків.

Цього тижня рф посилено обстрілювала Одеську область, у тому числі під час візиту до регіону президента Володимира Зеленського та прем'єра Греції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: