Війська рф значно скоротили використання авіації на півдні України – Гуменюк

Читать на русском
Російські окупанти протягом останніх днів скоротили кількість вильотів своєї авіації на півдні України. Нині ворог намагається знайти нові пускові рубежі.
Фото: РБК-Україна

Російські окупанти протягом останніх днів скоротили кількість вильотів своєї авіації на півдні України.

Про це розповіла начальниця пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк, її цитує FREEДОМ.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

Вона повідомила, що за останній тиждень ворог завдав лише одного удару керованими авіабомбами по населених пунктах Херсонської області.

«Якраз у той момент на Східному напрямку фронту було збито чергову «сушку». Літаки тактичної авіації, які ми спостерігали у небі над Азовським морем та заходили на черговий удар, розвернулися. Вони змушені були повернутися на свій аеродром, оскільки розуміли безпосередню загрозу», – заявила Гуменюк.

За її словами, зараз росіяни намагаються знайти нові пускові рубежі з акваторії Чорного та Азовського морів для ударів по Україні.

«Тут, звичайно, перевагу вони віддають уже авіаційним ракетам, а не керованим бомбам, виходячи з дистанції. Ми фіксуємо спроби проведення ними точкових ракетних ударів із літаків тактичної авіації з акваторії Чорного моря. Як, наприклад, учора це було по Миколаївській області», – наголосила речниця.

Нагадаємо, у лютому Сили оборони України знищили одразу 13 військових літаків російської федерації, у тому числі 10 винищувачів-бомбардувальників Су-34.

На інфографіці «Слово і діло» – найбільші втрати росіян у літаках під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: