Польські фермери готуються до блокади КПП на кордоні з Німеччиною

Читать на русском
Польські протестувальники планують заблокувати рух на прикордонному переході Свєнцко з Німеччиною з неділі, 17 березня.
фото Lech Muszyński /PAP

Польські аграрії оголосили про чергову блокаду руху на кордоні з Німеччиною. Очікується, що акція протесту прикордонного переходу в Свєнцко у Любуському воєводстві розпочнеться 17 березня.

Про це повідомляє портал RMF FM.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

За даними польського агентства, цілком імовірно, що транспортники також приєднаються до акції протесту фермерів у Свєнцко, яка розпочнеться на вихідних.

Остаточне рішення щодо цього питання буде ухвалено завтра.

«Фермери дуже незадоволені, розчаровані та засмучені відсутністю конкретних дій з боку влади, і у них більше немає ні бажання, ні вибору чекати на нові зустрічі та заяви, які ні до чого не приведуть», – йдеться у заяві фермерів.

Чергова блокада прикордонного переходу в Свєнцко розпочнеться в неділю о 13:00 і триватиме до середи 20 березня о 22:00.

Повідомляється, що фермери пропускатимуть лише службовий, автомобільний транспорт та медичних працівників.

Нагадаємо, 13 березня польські фермери знову заблокували пункт пропуску «Краківець».

12 березня поляки заблокували фури за чотирма напрямками. У пунктах пропуску на території Польщі знаходяться 1500 вантажівок, найбільше – навпроти пункту пропуску Ягодин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: