У Словаччині тисячі людей вийшли на мітинг проти уряду та на підтримку України

Читать на русском
Мітингувальники занепокоєні різкою критикою владою військової допомоги Україні та бажанням відновити зв’язки з рф.
Reuters

У вівторок ввечері, 12 березня, майже 5 тисяч людей у столиці Словаччини Братиславі вийшли на протест проти політики уряду та на підтримку України.

Про це повідомляє агенція Reuters.

Зазначається, що люди вийшли на вулиці Братислави у вівторок, щоб висловити підтримку Україні та висловити критику діям уряду, який прагне відновити зв'язки з рф. Акція протесту почалася з сигналу повітряної тривоги.

«Люди в Україні чують це щодня. Я тут, тому що дії цієї урядової коаліції переходять усі межі», - звернувся до учасників протесту його організатор Міхал Хворецький.

Промовці виступали з трибуни, де поряд з прапорами Словаччини, України, Європейського Союзу й НАТО висів плакат «росія - терористична держава».

За оцінками організаторів, в акції взяли участь близько 5 тис. людей.

Як повідомляється, уряд прем'єр-міністра Роберта Фіцо з моменту приходу до влади в жовтні минулого року відзначається різкою критикою воєнної допомоги Україні з боку Заходу та прагненням відновити зв'язки з росією як на культурному, так і на політичному рівнях.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявляв, що його країна не збирається відправляти військових до України, але поважатиме рішення про це інших держав.

Він також сказав, що всіляко блокуватиме вступ України до НАТО, оскільки ця позиція «дуже важлива» для нього.

Напередодні віцеспікер парламенту Словаччини Андрій Данко заявив, що росію не можна вважати агресором, оскільки вона «захищає свої інтереси».

Згодом глава Міноборони Словаччини Роберт Каліняк заявив, що замість військ НАТО до України потрібно повернути її чоловіків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: