Фіцо особисто підтвердив, що Словаччина підтримає надання Україні допомоги ЄС

Читать на русском
Словаччина не блокуватиме виділення Україні 50 млрд євро допомоги. Також країна погоджується, щоб Україна змогла стати членом ЄС.
Фото: Роберт Фіцо/Facebook

Словаччина не чинитиме жодних перешкод для отримання Україною 50 млрд євро з боку Європейського Союзу.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Роберт Фіцо під час прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом 25 січня.

«Це стало б початком Третьої світової»: Фіцо заявив, що блокуватиме вступ України до НАТОПрем'єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що блокуватиме вступ України до НАТО. На його думку, членство України нібито може призвести до початку Третьої світової.

«Я розумію, що деякі наші заяви можуть спричинити суперечки. Але нас просять утвердити 50 мільярдів євро для України на наступні чотири роки. Словаччина погоджується та погоджуватиметься. Ми не будемо чинити жодних перешкод», – сказав він.

Фіцо також додав, що Словаччина не виступала проти запрошення України приєднатися до ЄС, незважаючи на те, що підготовка країни, на його думку, є низькою.

«Ми також сказали «так» на це і припускаємо, що тепер будуть переговори про вступ, які можуть зайняти більше часу, але які мають бути виконані. Я перепрошую, але я публічно представлю свою позицію так, як я її бачу», – заявив словацький прем'єр.

Нагадаємо, ще тиждень тому повідомлялося, що Фіцо підтримав позицію прем'єра Угорщини Віктора Орбана щодо блокування допомоги ЄС Україні на 50 млрд євро. 24 січня в Ужгороді відбулася зустріч Роберта Фіцо та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. За її підсумками, Шмигаль повідомив, що Словаччина готова підтримати виділення Україні 50 млрд євро від ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: